^ Skrij vrstico
obdobje zajema: 28 Jan 13 - 27 Jul 14   |  Seznam zajemov »
«JAN JUL Aug
Previous capture 27 Next capture
«2013 2014 2015
sparklines

Igor Šivec

Dr. medicine, član Likovne skupine KUD KC in MF

Igor je diplomant fakultete za medicino na Univerzi v Ljubljani, ki ima poleg precej zahtevnega dela še precej zahteven hobi, ki zahteva čas in celega človeka. Uspešno slikanje je pač ena izmed tistih dejavnosti, ki človeka celostno potegnejo in to je tisto, kar daje slikam moč in polet. Tako je tudi z deli Igorja Šivca, v njih je čutiti neverjetno ustvarjalno moč človeka, ki se s slikanjem z akademskega vidika (zaenkrat) še ni spoznal. Preko raznih delavnic (med drugim mu mentorstvo nudi slikar Marjan Zaletel) je spoznal osnovni svet akademske risbe in slike, kljub temu pa je v večini samouk.
V delih je marsikje, predvsem v slikah narave in v krajinah čutiti napetost. Pri slikanju krajin se rad osredotoča na drevesa, za katera pravi sam: »Ful so dobre oblike in jih kar ne morem nehati slikat«.
V svojem delu dosega kvaliteto šolanih slikarjev, hkrati pa gre v vseh delih za študije, v katerih raziskuje prostor, barvo in svetlobo ter medsebojni odnos med njimi. Vsekakor pa so dela močna in izpovedna, ki morda ravno s svojo drznostjo ali pa morda drugačnostjo gledalca kar povlečejo vase.

 

Perun's wrath (Perunov srd)Izgnanstvo


Perunov kip V Dolini Rižane


Skica Peruna


Svetovid na Kap Arkoni